marți, 16 august 2011

Pizza cu blat din făină de hrișcă - fără gluten




Pentru cei care doresc să consume pizza și în zilele de dietă sau pentru cei care au intoleranță la gluten, iată 2 variante de pizza: una cu blat subțire-crocant, iar cealaltă cu blat pufos.
Ingrediente:
Pentru blat subțire:
200 g de făină de hrișcă * 25 g de drojdie proaspătă *  70 ml de apă plată * un praf de sare * 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
Pentru blat pufos:
200 g de făină de hrișcă * 2 ouă * 1 pliculeț praf de copt * un praf de sare * 100 ml de apă plată  *  2 linguri de ulei de măsline



Pentru pizza cu blat subțire, realizează un aluat tare din ingredientele menționate, intinde-l cu sucitorul în formă de cerc (circa 30 de cm diametru) și așază-l pe dosul tăvii mari de cuptor, unsă cu ulei. Pune ce ingrediente îți dorește inimioara și coace-o 20 de minte în cuptorul încins, la foc maxim.


Pentru pizza cu blat pufos, realizează aluatul de pâinică și toarnă-l într-o formă rotundă de pizza, unsă cu ulei. Coace-o 15 minute în cuptorul încins, scoate-o și pune-i ingredintele pentru pizza și mai las-o în cuptor încă 10-15 minute la foc maxim.
Servește-le cu sos de roșii picant și ulei de măsline extra virgin cu ardei iute. Poftă bună!




Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF