sâmbătă, 6 august 2011

Ciorbiță albă de păstăi



Ai prea multe păstăi și te-ai săturat de clasica ciorbă cu borș sau de păstăi cu mujdei? Iată o altă variantă de ciorbiță, aparent sofisticată dar foarte simplu de realizat.
Ingrediente:
600 g de păstăi albe sau verzi * 1 dovlecel mic * 1 ceapă medie * 1 ardei gras verde sau galben * 3 gălbenușuri * 200 ml de iaurt gras * 1 legătură de pătrunjel * 1 căpățână de usturoi * 4 l de apă plată * 1 linguriță de piper negru * sare grunjoasă * 4-5 linguri de oțet din vin sau de mere



Pune apa la clocotit cu o linguriță de sare grunjoasă. Curăță păstăile și taie-le în bucățele de 2-3 cm fiecare. Spală-le energic sub jet de apă rece. Toacă ceapa foarte fin. Dovlecelul și ardeiul gras taie-le în pătrățele mici.


Când apa începe să clocotească, adaugă ceapa, păstăile, dovlecelul și ardeiul. Acoperă-le cu un capac și fierbe-le la foc mediu spre mare timp de 20 minute.


Scoate într-un castronel 3 polonice de supă și lasă-le să se răcească. Verifică păstăile dacă au fiert și stinge focul.
Amestecă gălbenușurile cu iaurtul gras și supa răcită.


Încorporează-le în oala mare și reaprinde focul, de data asta pe maxim și amestecă din când în când, până clocotește (dacă dorești ca ciorba ta să fie mai groasă, poți să adaugi peste gălbenușuri și 2 linguri de făină albă sau de naut- dacă o vrei fără gluten). Potrivește ciorbița de sare și când începe să clocotească, stinge focul.
Transformă usturoiul în mujdei și toarnă-l peste ciorbă, alături de oțetul din vin, piperul proaspăt măcinat și pătrunjelul verde tocat mărunt.


Servește-o cu extra mujdei aprig, iaurt gras și ardei iute. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF