miercuri, 3 august 2011

Cele mai fragede cornulețe




Când vrei un dulce spectaculos dar ești în pană de idei, iată cel mai indicat desert. Ți se topesc, pur și simplu, în gură și te vei îndrăgosti de ele, dorindu-le pe masă la toate sărbătorile speciale din an.


Ingrediente:
Pentru aluat:
100 g de untură de porc * 1 pliculeț de praf de copt * 2 linguri de oțet * coaja rasă a unei jumătăți de lămâie * 5 linguri cu lapte dulce * 1 fiolă de vanilie * 250 g de făină tip 650
Pentru umplutură:
100 g de rahat * 4-5 linguri de dulceață * coaja rasă și zeama unei jumătăți de lămâie * 3 lingurițe de cacao  *  semințe de in (înlocuiesc cu succes miezul de nucă și nu ne mai apar afte)
Pentru ornat:
80 g de zahăr pudră vanilinat




Stinge praful de copt cu oțetul și laptele dulce. Adaugă untura, coaja de lămâie, esența de vanilie, un praf de sare și făina. Rezultă un aluat închegat, nu sfărâmicios.




Pentru umplutură eu am mărunțit în robot 100 g de rahat colorat cu 4 linguri de dulceață de salcâm, coaja rasă și zeama de lămâie, cacaoa și semințele de in măcinate.


Împarte aluatul în 2 părți egale și modelează-le în dreptunghiuri de circa 30 cm lungime și 20 cm lățime. Împarte fiecare dreptunghi în 3 mai mici și așază umplutura de rahat cu dulceață pe fiecare dintre ele. Rulează-le strâns și taiele în bucățele de 2 cm maxim fiecare.


Coace-le pe fundul unei tăvi tapetate cu ulei și făină, la foc mediu spre mare, pentru 20-30 de minute în partea cea mai de sus a cuptorului (dacă cuptorul este încins -timpul este de 20 de minute, iar pentru el neîncălzit-30).


Tăvălește-le de fierbinți prin zahărul pudră vanilinat și așază-le pe un platou. Servește-le alături de cei dragi! Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF