marți, 17 ianuarie 2012

Macrou "hot" cu rozmarin, curry și pastă de roșii cu usturoi


Încearcă acest preparat delicios, plin de savoare și arome desăvârșite.

Ingrediente:
1 kg de macrou congelat * 2 lingurițe de praf de curry * 1 linguriță rasă de sare grunjoasă * 1 linguriță de rozmarin uscat * 1 lămâie * 300 ml de suc de roșii * 5 căței de usturoi * 1 lingură de boia iute * 100 ml de ulei de măsline extra virgin * hârtie de copt




Curăță peștii foarte bine, spală-i sub jet de apă rece și taie-i în bucăți de 3-4 cm fiecare. Asezonează-i cu sare, rozmarin, zeama de lămâie și praful de curry. Lasă-i la marinat pentru 30 de minute.


Îmbracă o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline. Așază bucățile de macrou în ea și coace-le în cuptorul încins pentru 30 de minute. Scoate tava și presară pe fiecare bucată în parte suc de roșii cu boia iute și usturoi pisat. Mai coace-le încă 10 minute, la foc maxim, în partea cea mai de sus a cuptorului.


Servește bucățile de pește cu extra zeamă de lămâie, mujdei și mămăliguță românească. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF