duminică, 29 ianuarie 2012

Melcișori din piept de pui cu semințe de muștar



Formă și savoare pieptului anost de pui - cu sloganul ăsta am intrat în bucătărie, dar și cu marota că azi fac ceva bun din pui. Și zău că mi-a ieșit.
Ingrediente:
1 piept de pui * un sfert de ghimbir proaspăt * jumătate de lămâie * 5 linguri de boabe de muștar * 1 linguriță de sare grunjoasă * scobitori * 50 ml de ulei de măsline



Spală bine pieptul de pui cu apă rece și usucă-l cu șervețele de hârtie. Tranșează-l în fâșii lungi de 5 cm și late de 1-2 cm. Asezonează-le cu sare, coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, boabele de muștar și ghimbirul ras. Lasă-le la marinat pentru 1 oră.



Rulează fâșiile de carne ca pe niște melci și fixează-i cu o scobitoare.

Unge o tavă mică și subțire cu ulei și așază melcișorii din carne în ea. Coace-i în cuptorul încins 20 de minute pe o parte și 10 minute pe cealaltă parte, la foc maxim, în partea de mijloc a cuptorului. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF