joi, 2 februarie 2012

Pulpe de pui fragede și aromate


Îți recomand acest preparat delicios, plin de savoare, prospețime și personalitate.

Ingrediente:
1 kg de pulpițe superioare dezosate * 3 cm de ghimbir proaspăt * 5 linguri de sos de soia * 1 lămâie * 2 linguri de boia iute * 1 linguriță de sare grunjoasă * 2 lingurițe de zahăr tos * 100 ml de ulei extra virgin de măsline





Spală pulpițele cu apă rece și usucă-le cu prosoape de hârtie. Asezonează-le cu sarea grunjoasă, zahărul tos, coaja rasă de lămâie și zeama acesteia, boiaua iute, ghimbirul ras, sosul de soia și 50 ml de ulei de măsline. Lasă-le la macerat circa 30 de minute.
Încinge cuptorul și unge o tavă de cuptor cu 50 ml de ulei. Așază bucățile de carne în ea, alături de tot sosul rezultat din marinare.


Coace friptura în partea de mijloc a cuptorului pentru 40 de minute la foc mediu spre mare pe o parte și 10 minute pe partea cealaltă. Ai grijă să nu se usuce, stropind-o din când în când cu sosul din tavă.

Servește-o cu salată verde și sos de curry. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF