duminică, 19 februarie 2012

Un mic dejun perfect- Spanac cu ouă coapteÎncearcă acest preparat plin de clorofilă,vitamine, proteine și aminoacizi esențiali.

Ingrediente:
400 g de spanac congelat * 5-6 ouă * 5 cm de praz * 50 ml de ulei de măsline extra virgin * 100 g de brânză de burduf * 1 linguriță de sare grunjoasă * 1 linguriță rasă de boia iute * 1 lipie mare libaneză
Taie prazul în felii subțiri și călește-l în 50 ml de ulei pentru 5 minute, amestecând mereu. Adaugă spanacul congelat și acoperă oala. După aproximativ 10 minute, înlătură capacul și lasă surplusul de apă să se evapore, amestecând din când în când. Potrivește de sare și stinge focul.


Încinge cuptorul la maxim. Ia o lipie mare și așaz-o în tava mare. Împrăștie uniform spanacul pe toată suprafața lipiei și spage cele 6 ouă, așezându-le ici și colo, după bunul plac. În locurile în care nu ai ou, pune bucățele de brânză de burduf. Presară un praf de sare pe deasupra ouălor și pudra de boia iute.


Coace-o în cuptorul fierbinte, pentru circa 20 de minute, la foc maxim și în partea cea mai de sus a cuptorului.


                                         
Taie-o în felii ca pe o pizza și servește-o caldă, alături de o cană de ceai negru cu mentă, lămâie și miere de albine. O dimineață minunată și poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF