duminică, 12 februarie 2012

Pizza cu blat din făină integrală și tărâțeÎți propun o varianta mai sănătoasă la celebra pizza.


Ingrediente(2 pizza XXL):
Blat: 400 g de măciniș integral * 50 g de tărâțe de grâu * 300 ml de apă * 1 cub de drojdie * un praf de sare de mare * 2 linguri de mălai


Topping 1: 4 linguri de sos de roșii * 100 g de cașcaval ras sau tăiat felii subțiri * 1 linguriță de oregano uscat * 1 ardei iute verde * 1 ceapă mică * 150 g de salam chorizo * 1 roșie * 7 măsline negre * 4 ciuperci champignon


Topping 2: 4 linguri de sos de roșii * 100 g de cașcaval * 1 linguriță de oregano uscat * 1 ardei kapia verde * 1 ceapă mică * 150 g de șuncă Praga * 1 roșie mică * 7 măsline verzi * 4 ciuperci champignonFrământă un aluat moale din măcinișul integral, tărâța de grâu, un praf de sare și drojdia dizolvată în apa plată căldă. Lasă-l să crească la loc călduț timp de 30 de minute.
Împarte-l în doua și intinde fiecare bucată de aluat în formă de cerc. Presară 1 lingură de mălai în tava mare de cuptor și așază primul blat, înțepându-l cu scobitoarea din loc în loc.Ornează cele 2 pizza cu toppingurile de mai sus, exact în ordinea propusă.


Încinge cuptorul și coace-le separat la intensitate maximă, circa 20 de minute pe prima și 10-15 minute pe cea de-a doua. Servește-le cu extra suc de roșii și ulei de măsline picant. Poftă bună!
Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF