marți, 7 februarie 2012

Ardei umpluți cu pește și orez


Încearcă această variantă delicioasă, mai rapidă de făcut și mai ușor de digerat.

Ingrediente:
3 ardei grași verzi * 2 fileuri de cod alb * 50 g de orez * 1 legătură de mărar * 2 linguri de bulion * 1 linguriță de piper negru * 1 ceapă mică * 50 ml de ulei de măsline * 1 roșie * 1 linguriță de rozmarin uscat * 1 ou * sare grunjoasă * 100 ml de apă plată






Taie ardeii (pe lung) în două bucăți egale și opărește-i în apă sărată timp de 5 minute. Scurge-i de surplusul de apă și lasă-i să se răcească.


Taie ceapa mărunt și călește-o în 50 ml de ulei timp de 3 minute. Adaugă peștele tocat mărunt, orezul spălat și cele 2 linguri de bulion. Mai călește-le circa 5 minute, amestecîndu-le mereu.
Lasă aluatul de pește să se răcească. Înainte de a umple jumătățile de ardei, amestecă aluatul rece cu un ou, o legătură de mărar tocat fin, un praf de sare și piperul negru.
Umple cu vârf bucățile de ardei și așază-le câte o felie de roșie pe deasupra, pe care presari rozmarin uscat.


Așază jumătățile de ardei umplute într-o tavă subțire din inox și toarnă apa plată pe fundul acesteia. Coace-le 40 de minute la foc mediu spre mare, în partea de mijloc a cuptorului.


Servește ardeii umpluți cu ardei iute la oțet și mămăliguță. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF