marți, 28 februarie 2012

Plăcintă cu varză dulce și chimen




Încearcă aceste plăcințele aperitiv, hrănitoare și delicioase.

Ingrediente:
1 varză mică * 3 mere * 200 ml ulei de măsline extra virgin * 2 linguri de boia iute * 1 linguriță de sare grunjoasă sau de mare * 1 pachet de foi de plăcintă * coaja rasă a unei jumătăți de lămâie * 3 linguri de chimen





Lasă foile de plăcintă să se dezghețe la temperatura camerei.


Taie varza fideluță și freac-o bine cu sare. Pune 100 ml de ulei la încins într-o cratiță întinsă, cu fundul gros. Adaugă varza și merele rase. Călește-le circa 20-30 de minute la foc mare, amestecându-le mereu. Presară coaja rasă de lămâie și boiaua iute. Stinge focul și lasă varza să se răcească. Împarte-o cu lingura în 3 părți.



Unge tava mare cu ulei și împarte foile în seturi de câte 4. Unge-le pe sărite cu ulei. Pune prima parte de varză călită, foi, varză, foi, iar varză și în final ultimul set de foi. Unge-le pe deasupra cu ulei și presară-le semințe de chimen cu generozitate.


Coace-le în cuptorul încins pentru 30 de minute la foc mediu spre maxim, în partea de mijloc a cuptorului.

Servește-le fierbinți sau reci, ca fel principal, ca desert sau ca garnitură. Poftă bună!



Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF