vineri, 27 ianuarie 2012

Pateuri din piure de cartofi cu ciupercuțe și cașcaval



Îți recomand aceste preparat delicios, care poate fi consumat atât ca o garnitură ispititoare cât și ca fel principal.

Ingrediente:
1 kg de cartofi albi * 3 ouă * 1 ardei iute roșu uscat * 1 ceapă medie * 30 de ciuperci fierte * 3 căței de usturoi * 150 g de unt * 1 linguriță de sare grunjoasă * 1 linguriță rasă de rozmarin * 2 linguri de pătrunjel tocat * 2 lingurițe de zeamă de lămâie * 100 g de cașcaval * folie de aluminiu





Fierbe cartofii curățați în apă sărată. Scurge apa și zdrobește-i ca pentru piure. Încorporează-le 50 g de unt proaspăt. Lasă-i la răcit. Adaugă-le 2 gălbenușuri, un praf de sare, albușurile bătute spumă și jumătate de ardei iute tocat mărunt.


Taie ceapa julien și călește-o în 50 g de unt pentru 2 minute. Taie ciupercuțele în feliuțe subțiri și adaugă-le peste ceapă. Mai lasă-le fix 5 minute, amestecându-le din când în când. Adaugă-le zeama de lămâie, cățeii de usturoi pisați și patrunjelul tocat și stinge focul.


Îmbracă o tavă mare de cuptor cu folie de aluminiu (sau de copt) și unge-o cu 50 de grame de unt. Umezește-ți mâinile și formează mingiuțe din piureul de cartofi. Turtește-le și așază-le în tavă.


Amestecă gălbenușul rămas cu 2 linguri de apă plată și unge fiecare mingiuță, ca să facă priză cu ciupercile și să fie lucioase.


În fiecare adâncitură formată, pune 2 lingurițe de ciupercuțe călite, iar deasupra lor presară cașcaval ras, rozmarin uscat și restul de ardei iute tocat fin.


Coace-le în cuptorul încins pentru 30 de minute, în partea cea mai de sus a cuptorului. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF