miercuri, 4 ianuarie 2012

Pateuri cu ciuperci, spanac, praz și brânză de burduf


Încearcă aceste pateuri ușoare, cu calorii puține si pline de fibre și minerale.

Ingrediente:
1 pachet foi de plăcinte * 1 kg de spanac congelat (proaspăt) * 1 kg de ciuperci champignons * 4 ouă * 150 g de brânză de burduf * 1 tulpină de praz * 200 ml de ulei de floarea soarelui presat la rece * 2 lingurițe de sare grunjoasă * 1 linguriță de piper negru






Opărește pentru 15 minute ciupercile în apă sărată clocotită. Scoate-le să se răcorescă și toacă-le fin în robotul de bucătărie. Călește jumătate din tulpina de praz ( tăiată mărunt) în 50 ml de ulei pentru 5 minute.


Adaugă ciupercile, un praf de piper și o linguriță de sare. Când compoziția s-a răcit, amestec-o cu 2 gălbenușuri și 2 albușuri bătute spumă.


Spanacul dacă este proaspăt opărește-l pentru 3-5 minute în apă sărată fierbinte. Călește jumătatea cealaltă de praz și adaugă-i spanacul tocat fin. Când apa în exces s-a evaporat, stinge focul și lasă compoziția să se răcească foarte bine, după ce ai potrivit-o de sare și piper. Adaugă-i 2 gălbenușuri și 2 albușuri bătute spumă.


Împarte foile de plăcintă frățește. Pregătește 2 tăvi mai mici decât cea clasică de cuptor și unge-le cu ulei.


Unge foile din două în două cu ulei și după primul set de 4, adaugă jumătate din compoziția de ciuperci. Continuă cu setul următor, pasta de ciuperci și ultimele foi pe care le unge-le pe deasupra cu ulei de floarea soarelui.
La fel procedezi și cu plăcinta cu spanac, cu mica diferență că presari și brânză de burduf peste compoziția de spanac.


Taie pateurile de crude și coace-le în cuptorul încins pentru 30 de minute la foc mediu spre mare, în partea de mijloc a cuptorului.


Servește-le simple sau alături de alte preparate delicioase. Poftă bună!


Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF