marți, 14 ianuarie 2014

Supă cremă de dovlecei cu mărar

După bombele calorice pe care le-am ingurgitat vrând-nevrând în perioada sărbătorilor de iarnă, este nevoie să ne detoxifiem organismul. Recomand supa de dovlecei pentru că e gustoasă, săracă în calorii, însă foarte sățioasă.

6 dovlecei medii * 1 ceapă * 2 căței de usturoi * 1 cartof alb * 1 morcov mare* 1 pahar mare de iaurt degresat * 1 legătură de mărar prospăt * sare * piper * 2 linguri de ulei de măsline




Taie dovleceii felii, la fel procedează cu morcovul și cartoful, pune-le la fiert împreună cu ceapa întreagă și usturoiul (eu le-am aruncat, nu le-am pasat în supă). Când au fiert, scurge apa (dar păstreaz-o), pasează-le (sau folosește blenderul), amestecă piureul rezultat cu uleiul de măsline și încorporează treptat apa pusă deoparte până ajungi la o consistența cremoasă.

Amestecă în supă iaurtul și mărarul tocat, apoi condimentează cu sare și piper după gustul tău. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF