Îmi place foarte mult peştele, însă macroul, deşi foarte sănătos şi nutritiv, are un miros foarte puternic. Tocmai din acest motiv multă lume îl ocoleşte, neţinând cont de cantitatea considerabilă de omega-3 pe care o conţine. Iată cum pregătesc eu un macrou delicios, fără să umplu toata casa de miros:
A doua zi încing grillul, aşez bucăţile de marou şi le coc la foc maxim 15 minute pe o parte şi 10 pe cealaltă.
Merge de minune cu un sos din hrean ras şi oţet de mere cu miere.
- decongelez peştele, dar nu de tot (se manevrează mai uşor)
- îl curăţ de intestine şi pieliţe, cât şi de sângele închegat de pe şira spinării şi apoi îl spăl sub un jet puternic de apă
- îl tai în rondele de maxim 2 cm grosime
- îl sărez şi piperez
- rad fin coaja de la 2 lămâi ( pentru 2 bucăţi de peşte potrivite) şi tai lămâile în felii subţiri
- aşez rondelele de peşte pe o farfurie întinsă, apoi asezonez peştele cu coaja de lămâie pe toate părţile şi storc feliile de lămâie deasupra,
- acopăr cu o folie de plastic şi las peştele la macerat în frigider până a doua zi
A doua zi încing grillul, aşez bucăţile de marou şi le coc la foc maxim 15 minute pe o parte şi 10 pe cealaltă.
Merge de minune cu un sos din hrean ras şi oţet de mere cu miere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu