vineri, 15 octombrie 2010

Pateuri cu ciuperci



Obişnuiesc destul de des să fac pateuri: sunt o alternativă mai gustoasă la clasicele sandvişuri.

Ingrediente:
1 pachet de foi de plăcintă
200 ml de ulei de măsline extra virgin
1,5 kg de ciuperci champgnons
2 căţei de usturoi pisaţi
3 linguri de griş
4 ouă
100 g unt
2 cepe
1 linguriţă boia iute
1 linguriţă mărar uscat
100 g brânză de burduf
1 linguriţă cu mac pentru ornat
sare grunjoasă sau de mare



Ciupercile se spală şi se fierb pentru 15 minute. Se scot şi se pun în strecurătoare. Într-o cratiţă din inox punem untul la topit. Adăugăm ceapa tăiată fin şi căţeii de usturoi pisaţi. Amestecăm din când în când. Adăugăm ciupercile tocate ( în robotul de bucătărie sau prin maşina de tocat carne). Potrivim de sare. Mai lăsam pe foc fix 15 minute. Stingem focul şi lăsăm amestecul să se răcescă. Dupe ce s-a răcit, adăugăm 2 ouă, boiaua, grişul şi mărarul. Amestecăm bine.
Ungem tava de cuptor cu ulei şi aşezăm prima foaie de plăcintă pe care o ungem de asemenea cu ulei. Repetăm paşii până am ajuns la a 5-a foaie, peste care punem jumătate din ciuperci, apoi iar 5 foi de plăcintă unse cu ulei de măsline, restul de ciuperci şi foile rămase, la fel, unse cu ulei. Amestecăm cele 2 ouă rămase cu brânza de burduf şi le turnăm deasupra plăcintei. Tăiem cu grijă plăcinta în pătrate, presărăm mac şi coacem pentru circa 40 de minute la foc mediu. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF