joi, 21 octombrie 2010

Telemea marinată


Îmi place la nebunie brânza, fie însoţită de struguri şi nuci, alături de un pahar de vin roşu, fie marinată cu diverse mirodenii. Nu ştii ce gust are brânza marinată? Ar fi cazul să afli ;)

Ingrediente:
500 g de telemea din lapte de vacă
2 ardei iuţi tăiaţi rondele
coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie
8 boabe de struguri
1 linguriţă cu nucşoară
50 gr mentă proaspătă sau congelată tăiată fin
250 ml de ulei de măsline extra virgin
3 linguri sos de soia
2 linguri oţet balsamic
2 linguri boabe de mustar


Taie brânza în feliuţe de 2 - 2.5 cm, cu laţimea de 1 cm. Pe fundul unui borcan de 1 kg pune câteva boabe de muştar, adaugă cca 10 feliuţe de brânză, câteva rondele de ardei iute, coajă de lămâie, 2 boabe de struguri, mentă şi nucşoară. Continuă în aceeaşi ordine până când borcanul s-a umplut.
Amestecă uleiul de măsline cu sosul de soia şi cu oţetul balsamic şi toarnă-l peste brânză. Sigilează borcanul şi lasă-l cel puţin o noapte la frigider. A doua zi, brânza e numai bună de mâncat. Poţi păstra borcanul în frigider pentru cel mult 1 lună.
Pentru o durată mai mare de conservare, fierbe borcanul în bain-marie timp de 15 minute. Conservat în acest fel nu mai e nevoie să fie ţinut la frigider, temperatura din cămară e perfectă.

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF