Carnea de raţă este deosebit de gustoasă, asemănătoare celei de vânat. Din acest motiv, are nevoie de un tratament mai special decât alte înaripate, adică e musai să îi pui şi o portocală când o găteşti, dacă vrei să îi desluseşti exact gustul.
Ingrediente:
2 pulpe de raţă
jumătate de portocală
1 ardei gras roşu
6 cepe mici
3 linguri de coniac
1 pahar cu apă
50 g unt
1 lingură cu boia iute
1 ramură de rozmarin
1 linguriţă cu sare grunjoasă sau de mare
Tăiaţi pulpele în două, adică să rezulte 2 copănele şi 2 pulpe superioare. Într-o cratiţă din inox cu fundul gros, puneţi untul la topit. Adăugaţi portocala tăiată în feliuţe subţiri şi rămurica de rozmarin. Puneţi pulpele şi rumeniţi-le uşor pe ambele părţi. Tăiaţi cepele în două şi ardeiul în fâsiuţe subţiri. Puneţi-le în cratiţă, peste pulpiţe şi adăugaţi cele 3 linguri de coniac şi paharul cu apă. Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi la foc mediu până când se evaporă toată apa. Amestecaţi din când în când pentru ca bucăţile de carne să se pătrundă uniform. După ce apa s-a evaporat, adăugaţi boiaua şi potriviţi de sare. Mai lăsaţi 10 minute fără capac, până cînd carnea capătă o tentă uşor roşcată.
Eu am i-am pus alături orez şi salată verde. Poftă bună.
Ingrediente:
2 pulpe de raţă
jumătate de portocală
1 ardei gras roşu
6 cepe mici
3 linguri de coniac
1 pahar cu apă
50 g unt
1 lingură cu boia iute
1 ramură de rozmarin
1 linguriţă cu sare grunjoasă sau de mare
Tăiaţi pulpele în două, adică să rezulte 2 copănele şi 2 pulpe superioare. Într-o cratiţă din inox cu fundul gros, puneţi untul la topit. Adăugaţi portocala tăiată în feliuţe subţiri şi rămurica de rozmarin. Puneţi pulpele şi rumeniţi-le uşor pe ambele părţi. Tăiaţi cepele în două şi ardeiul în fâsiuţe subţiri. Puneţi-le în cratiţă, peste pulpiţe şi adăugaţi cele 3 linguri de coniac şi paharul cu apă. Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi la foc mediu până când se evaporă toată apa. Amestecaţi din când în când pentru ca bucăţile de carne să se pătrundă uniform. După ce apa s-a evaporat, adăugaţi boiaua şi potriviţi de sare. Mai lăsaţi 10 minute fără capac, până cînd carnea capătă o tentă uşor roşcată.
Eu am i-am pus alături orez şi salată verde. Poftă bună.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu