joi, 21 octombrie 2010

Vegeta home made


De ceva timp îmi prepar singură concentratul de legume uscate pentru mâncăruri, vegeta mea personală făcută în casă. Motivul cred că-l bănuiţi: zero conservanţi nocivi pentru sănătate. Singurul conservant, natural, fiind sarea, pe care o dozez după gust. Fără glutamat de sodiu, fără potenţiatori de aromă, fără E-uri.

Ingrediente:
2 morcovi
4 ardei
1 ţelină mică cu tot cu tije
2 cepe
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
100 g de sare gemă sau sare de mare


Legumele se mărunţesc fin prin robot sau prin maşina de carne. Se amestecă cu sarea.


În tava de cuptor puneţi hârtie de copt şi aşezaţi legumele mărunţite. Coaceţi la foc minim timp de 1h-2h, până când legumele se usucă. Din când în când le mai întoarceţi şi aveţi grijă să nu se ardă.


Amestecul de legume uscate se păstrează în recipiente de sticlă sau plastic până îl daţi gata. Aromează şi dă savoare cam tuturor mâncărurilor.

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF