Îmi plac foarte mult biscuitii făcuţi în casă, pentru că poţi să pui în ei exact ce îţi place ţie mai mult. Iubeşti nuca de cocos, ai liber să pui câtă vrei...îţi plac stafidele, nu te sfii, pune tot pachetul. Adică ai posibilitatea să-ţi creezi biscuiţii perfecţi pentru cafeluţa de dimineaţă. Iată preferaţii mei:
Ingrediente:
300 g de măciniş integral de făină
200 g făină de secară
150 g fulgi de ovăz
150 g de unt
150 ml ulei de măsline extra virgin
100 g zahăr
2 ouă
1 pliculeţ cu praf de copt
1 sticluţă esenţă de rom
4 pliculeţe cu zahăr vanilinat
25 g de fructe de măceşe uscate
25 g de fructe de cătină uscate
4 mere rase pe răzătoarea mică
coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie
Amestecaţi măcinişul cu praful de copt, făina de secară, fulgii de ovăz, merele rase, coaja de lămâie şi fructele uscate şi scurse (ţinute pentru 10 minute în apă călduţă cu esenţă de rom). Într-un castronel bateţi energic cele 2 ouă cu zahărul tos şi cel vanilinat până când se dizolvă. Încorporaţi untul şi ouăle bătute. Adăugaţi uleiul şi frământaţi pentru 10 minute toată compoziţia. Formaţi biluţe, turtiţi-le şi aşezaţi-le în tava de cuptor îmbrăcată în hârtie de copt. Coaceţi biscuiţii timp de 30 de minute la foc mediu. Sunt ideali alături de o cană de lapte din soia sau o cafeluţă amară.
Ingrediente:
300 g de măciniş integral de făină
200 g făină de secară
150 g fulgi de ovăz
150 g de unt
150 ml ulei de măsline extra virgin
100 g zahăr
2 ouă
1 pliculeţ cu praf de copt
1 sticluţă esenţă de rom
4 pliculeţe cu zahăr vanilinat
25 g de fructe de măceşe uscate
25 g de fructe de cătină uscate
4 mere rase pe răzătoarea mică
coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie
Amestecaţi măcinişul cu praful de copt, făina de secară, fulgii de ovăz, merele rase, coaja de lămâie şi fructele uscate şi scurse (ţinute pentru 10 minute în apă călduţă cu esenţă de rom). Într-un castronel bateţi energic cele 2 ouă cu zahărul tos şi cel vanilinat până când se dizolvă. Încorporaţi untul şi ouăle bătute. Adăugaţi uleiul şi frământaţi pentru 10 minute toată compoziţia. Formaţi biluţe, turtiţi-le şi aşezaţi-le în tava de cuptor îmbrăcată în hârtie de copt. Coaceţi biscuiţii timp de 30 de minute la foc mediu. Sunt ideali alături de o cană de lapte din soia sau o cafeluţă amară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu