După ce ai preparat laptele, nu arunca resturile de soia rămase pentru că sunt bogate în nutrienţi. Mai bine faci ca mine: un delicios pate.
Pune pasta de soia la fiert într-o oală de inox cu doua căni de apă şi 3 frunze de dafin, la foc mic, acoperă oala cu un capac şi lasă să fiarbă până când apa scade.
Amestecă din când în când.
Separat, în 100 ml de ulei de măsline extra virgin, căleşte o ceapă cu 2 linguri de boia dulce şi una iute şi o frunză de dafin.
Ne întoarcem la soia: după ce apa a scăzut complet, adaugă ceapa călită şi opreşte focul.
Cu ajutorul unui blender de mână amestecă pateul până ce acesta ajunge la o consistenţă fină.
Pune pasta de soia la fiert într-o oală de inox cu doua căni de apă şi 3 frunze de dafin, la foc mic, acoperă oala cu un capac şi lasă să fiarbă până când apa scade.
Amestecă din când în când.
Separat, în 100 ml de ulei de măsline extra virgin, căleşte o ceapă cu 2 linguri de boia dulce şi una iute şi o frunză de dafin.
Ne întoarcem la soia: după ce apa a scăzut complet, adaugă ceapa călită şi opreşte focul.
Cu ajutorul unui blender de mână amestecă pateul până ce acesta ajunge la o consistenţă fină.
Mai adaugă încă 100 ml de ulei de măsline şi amestecă energic cu lingura de lemn, până se încorporează complet. Potriveşte de sare şi adăugă piper după gust. Se potriveşte perfect cu măslinele negre.
Pont: pentru un plus de savoare, adaugă 50 g de măsline fără sâmburi când amesteci pateul cu blenderul. Pateul tău va fi şi mai savuros.
Pont: pentru un plus de savoare, adaugă 50 g de măsline fără sâmburi când amesteci pateul cu blenderul. Pateul tău va fi şi mai savuros.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu