vineri, 15 octombrie 2010

Paste integrale dichisite cu ciuperci şi ardei


Astăzi este clar ziua ciupercilor. Numai că aici nu ciupercile sunt starurile, ci ardeiul. Senzaţionalul ardei gras. Crede-mă pe cuvânt sau ... încearcă :)

Pentru 2 porţii ai nevoie de:

250 de grame de ciuperci champignon mici
1 ardei gras mare, verde
100 de grame şunculiţă de porc tăiată fâşii subţiri (sau prosciutto)
200 grame paste integrale (sunt mult mai sănătoase şi mai gustoase)
2 linguri piure de roşii sau 1 linguriţă de pastă concentrată de tomate
ulei de măsline extra virgin
sare
piper
rozmarin, proaspăt sau uscat

Speli ciupercile, le tai în două - dacă sunt foarte mici, lasă-le întregi. Tai ardeiul în fâşii subţiri şi le pui împreună cu ciupercile într-o cratiţă, la călit, iar după 10 minute adaugi şunculiţa.


Căleşti timp de 15 minute, apoi adaugi piureul de roşii. După 5 minute, minunăţia asta e gata. Piperezi şi sărezi, apoi dai cratiţa deoparte preţ de 15 minute, cât fierb pastele (fierbe-le al dente, cel mai bine e să respecţi indicaţiile de pe ambalaj). Care paste nu trebuie decât să le fierbi cu sare, apoi să le scurgi şi să le amesteci blând  cu o lingură de ulei de măsline şi o linguriţă de rozmarin.



Nu-ţi rămâne decât să pui pastele în farfurie, să garniseşti cu amestecul de ciuperci şi ardei, să presari piper proaspăt măcinat şi să-ţi bucuri papilele.
Dacă ai un vin roşu sec pus la rece, se cere degustat ;)

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF