marți, 2 noiembrie 2010

Budincă cu nucşoară şi tarhon


Budinca este un dulce pe care îl mănânc întotdeauna cu plăcere. E un desert mult savurat şi iubit al copilăriei mele. Am încercat o nouă rețetă, iar rezultatul a fost mai mult decât satisfăcător: tarhonul i-a imprimat un parfum ameţitor, asemănător anasonului, iar nucşoara a desăvârșit gustul brânzei.

Ingrediente ( 8 porţii):
500 g de paste integrale
200 ml iaurt
50 g zahăr tos
350g telemea nesărată
4 pliculeţe cu zahăr vanilinat
coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie
3 ouă
1 linguriţă de nucşoară
1 linguriţă de frunze de tarhon uscat
100 ml cu ulei de măsline

Puneţi pastele la fiert în apă fierbinte şi lăsaţi-le fix timpul indicat pe pachet. Scoateţi-le într-o strecurătoare şi treceţi-le de câteva ori pe sub jet de apă rece. Lăsaţi-le la scurs pentru 5 minute. Între timp, zdrobiţi brânza cu furculiţa într-un castron, adăugaţi coaja de lămâie, zahărul tos şi cel vanilinat, iaurtul şi ouăle. Amestecaţi-le până ce zahărul se topeşte.
Într-un lighean, răsturnaţi pastele şi amestecaţi-le cu 80 ml de ulei de măsline, nucşoara, tarhonul şi brânza. Ungeţi o tavă cu 20 ml de ulei pe toate laturile şi băgaţi budinca la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu.
Mâncați cu dulceaţă. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF