Când afară e frig, un ştrudel fierbinte și o cană de vin fiert sau de ceai fierbinte pot face miracole. Ștrudelul e un dulce care se face rapid și se păstrează excelent rece, pentru un mic dejun pe fugă.
Ingrediente:
1,5 kg dovleac
100 g de unt
100 ml ulei extra virgin de măsline
2 pliculeţe zahăr vanilinat
2 linguri de pudră de scorţişoară
coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie
1 pachet foi de plăcintă
1 linguriţă de pudră de cuişoare
100 g de zahăr tos sau 50 ml de zahăr invertit
Curăţaţi dovleacul de coajă şi tăiaţi-l în bucăţi potrivite pentru a-l putea rade mai uşor pe răzătoarea mai mare.
Puneţi într-o cratiţă la foc mare 50 g de unt, dovleacul ras şi zahărul. Amestecaţi mereu timp de 10 minute. Opriţi focul şi încorporaţi zahărul vanilinat, scorţişoara, coaja de lămâie şi pudra de cuişoare.
Separat, topiţi restul de 50 g de unt şi adăugaţi şi uleiul de măsline peste el.
Pentru fiecare sul de strudel avem nevoie de 3-4 foi unse între ele cu amestecul de unt şi ulei. În general un pachet conţine 15 foi, adică 4 suluri de ştrudel. Dovleacul ras îl împărţim din ochi în 4 cantităţi egale, pe care le aşezăm şi întindem, pe rând, în mijlocul foilor unse.
Băgaţi tava în cuptorul încins pentru 30 de minute, la foc mediu. Pudraţi ştrudelele şi tăiaţi-le de lungimea unul deget. Să le savurați cu plăcere!
1,5 kg dovleac
100 g de unt
100 ml ulei extra virgin de măsline
2 pliculeţe zahăr vanilinat
2 linguri de pudră de scorţişoară
coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie
1 pachet foi de plăcintă
1 linguriţă de pudră de cuişoare
100 g de zahăr tos sau 50 ml de zahăr invertit
Curăţaţi dovleacul de coajă şi tăiaţi-l în bucăţi potrivite pentru a-l putea rade mai uşor pe răzătoarea mai mare.
Puneţi într-o cratiţă la foc mare 50 g de unt, dovleacul ras şi zahărul. Amestecaţi mereu timp de 10 minute. Opriţi focul şi încorporaţi zahărul vanilinat, scorţişoara, coaja de lămâie şi pudra de cuişoare.
Separat, topiţi restul de 50 g de unt şi adăugaţi şi uleiul de măsline peste el.
Pentru fiecare sul de strudel avem nevoie de 3-4 foi unse între ele cu amestecul de unt şi ulei. În general un pachet conţine 15 foi, adică 4 suluri de ştrudel. Dovleacul ras îl împărţim din ochi în 4 cantităţi egale, pe care le aşezăm şi întindem, pe rând, în mijlocul foilor unse.
Băgaţi tava în cuptorul încins pentru 30 de minute, la foc mediu. Pudraţi ştrudelele şi tăiaţi-le de lungimea unul deget. Să le savurați cu plăcere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu