duminică, 14 noiembrie 2010

Cornuleţe dietetice cu nucă de cocos


Ultima mea descoperire în materie de îndulcitor natural este lemnul dulce. Acesta ajută la întărirea sistemului imunitar, dar trebuie consumat cu moderaţie de către hipertensivi, preferându-se folosirea extractului de stevie rebaudiana pentru aceştia (are actiune hipotensivă la persoanele hipertensive, iar la persoanele sănătoase nu influenţează tensiunea normală).

Și revenind la cornulețe, ingredientele necesare pentru 2 tăvi mari de cuptor:

Pentru aluat: 500 g de făină tip 650
100 d de unt
2 ouă
2 pliculeţe de zahăr vanilinat
200 ml apă
2 linguri de lemn dulce
drojdie cât o nucă

Pentru umplutură: 200 g nucă de cocos
1 ou
1 pliculeţ de zahăr vanilinat
100 ml apă
1 lingură de lemn dulce

Prima dată facem ceaiul din lemn dulce, adică clocotim pentru 3 minute cele 3 linguri de ceai în 300 ml de apă. Nuca de cocos o amestecăm cu 1 ou, un pliculeţ de zahăr vanilinat şi cu 100 ml de ceai de lemn dulce. Dizolvăm drojdia în ceaiul rămas, după ce l-am strecurat. Încorporăm untul şi ouăle la făină. Adăugăm şi drojdia dizolvată. Aluatul rezultat trebuie să fie moale. Dacă este mai tăricel, mai adăugăm 100-150 ml de apă plată. Îl punem la crescut pentru 1 oră.

Aluatul îl împărţim în două. Prima bucată o întindem până la o grosime de maxim 3 mm. Tăiem aluatul în fâşii de 4 cm,pe care îl împărțim în triunghiuri (ca în foto).


Aşezăm la baza triunghiului un vârf de linguriţă cu nucă de cocos şi apoi rulăm cornuleţul.
Ungem tava de cuptor cu ulei şi o presărăm cu făină. Aşezăm cornuleţele unul lângă altul şi băgăm tava în cuptorul încins pentru 15 minute la foc mediu, până se rumenesc uşor.

Presărați-le cu pudra de scorțișoară și sunt numai bune de mâncat. Merg excelent cu o cafea, un ceai aromat sau o cană de lapte, și dacă tot mâncăm dietetic, să fie lapte de soia.

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF