Sau despre gustul divin al crănţănelelor de duminică. Ușor de pregătit, și mai ușor de dat gata ;)
Ingrediente:
500 g de făină
100 g de unt
100 ml de ulei extra virgin de măsline
100 ml de iaurt
100 ml de apă
1 ou
1 linguriţă rasă de sare gemă sau de mare
50 g caşcaval ras
1 linguriţă de rozmarin uscat
mac şi chimen
Dizolvăm drojdia şi sarea în apa pe care am încălzit-o puţin dinainte. Făina o amestecăm cu untul, uleiul, iaurtul, albuşul de ou,caşcavalul ras, rozmarinul şi drojdia dizolvată.
Lăsăm aluatul la crescut timp de 1 oră.
După ce aluatul a crescut, întindem o foaie de aluat, cu grosimea de 3 mm și tăiem fâșii de 0,5 cm lăţime, 20 cm lungime. Răsucim câte 2 fâșii, ca în imaginea de mai jos
și apoi le ungem pe deasupra cu gălbenuşul amestecat cu o linguriţă de apă.
Presărăm mac şi chimen peste ele. Băgăm tava în cuptorul încins pentru 15 minute, până când sărățelele noastre se rumenesc frumos.
Sunt demențiale, parol! :)
500 g de făină
100 g de unt
100 ml de ulei extra virgin de măsline
100 ml de iaurt
100 ml de apă
1 ou
1 linguriţă rasă de sare gemă sau de mare
50 g caşcaval ras
1 linguriţă de rozmarin uscat
mac şi chimen
Dizolvăm drojdia şi sarea în apa pe care am încălzit-o puţin dinainte. Făina o amestecăm cu untul, uleiul, iaurtul, albuşul de ou,caşcavalul ras, rozmarinul şi drojdia dizolvată.
Lăsăm aluatul la crescut timp de 1 oră.
După ce aluatul a crescut, întindem o foaie de aluat, cu grosimea de 3 mm și tăiem fâșii de 0,5 cm lăţime, 20 cm lungime. Răsucim câte 2 fâșii, ca în imaginea de mai jos
și apoi le ungem pe deasupra cu gălbenuşul amestecat cu o linguriţă de apă.
Presărăm mac şi chimen peste ele. Băgăm tava în cuptorul încins pentru 15 minute, până când sărățelele noastre se rumenesc frumos.
Sunt demențiale, parol! :)
Un comentariu:
Am facut si eu reteta, mi-au placut foarte mult. Multumesc ptr. reteta.
Trimiteți un comentariu