vineri, 19 noiembrie 2010

Dovleac copt cu ghebe


În general, dovleacul se mănâncă copt, fiert în supă, dulce în plăcintă sau crud în salată de crudităţi. În desele mele încercări de a combina dovleacul copt cu diverse legume şi arome am descoperit o reţetă absolut genială. Urmaţi-mi paşii şi vă veţi bucura şi voi de acest preparat delicios.

Ingrediente:( 4 porţii)
1,5 kg dovleac
500 g de ghebe (sau ciuperci champignons)
5 căţei de usturoi
4 linguri sos de soia
1 linguriţă vegeta homemade
50 ml ulei extra virgin de măsline
1 linguriţă rasă piper negru măcinat

Tăiaţi dovleacul în felii late de 5 cm şi puneţi-le în tavă la copt, în cuptorul încins, pentru 20 de minute, la foc mediu spre mare. După ce s-au răcit, curățați și tăiaţi feliile în cuburi de 3 cm pe 3 cm.
Ghebele le opăriţi pentru 10 minute în apă clocotită. Puneţi-le la scurs pentru 5 minute.
Într-o cratiţă de inox, turnaţi uleiul, puneţi ghebele cu vegeta la călit pentru 5 minute. Amestecaţi din când în când. Adăugaţi cuburile de dovleac, cele 4 linguri de sos de soia, căţeii de usturoi tăiaţi feliuţe şi piperul. Mai lăsaţi pe foc 5 minute şi întoarceţi cu grijă bucăţile de dovleac pentru ca aromele să se pătrundă uniform. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF