Ţelina este un aliment extraordinar: este bogată în fibre, benefice pentru digestie şi eliminarea toxinelor din organism. În plus, datorită conţinutului său bogat în vitamine şi minerale, ţelina reprezintă un aliat preţios în perioadele de surmenaj, pentru întărirea sistemului imunitar.
Din țelină fac variate salate, cu sau fără carne, piure și șnițele. Astăzi, rețeta pentru șnițele.
Aveți nevoie de:
1 rădăcină de ţelină medie
2 ouă
1 lingură de boia iute
1 linguriţă de nucşoară
1 linguriţă de praf de usturoi
Aveți nevoie de:
1 rădăcină de ţelină medie
2 ouă
1 lingură de boia iute
1 linguriţă de nucşoară
1 linguriţă de praf de usturoi
1 linguriţă rasă cu cimbru uscat
150 g de mălai
200 ml de ulei pentru prăjit
sare gemă sau de mare
Ţelina se curăţă de coajă şi se taie în felii de 1 cm grosime. Feliile se pun la fiert în apă clocotită şi sărată pentru 15 minute, la foc mic.
150 g de mălai
200 ml de ulei pentru prăjit
sare gemă sau de mare
Ţelina se curăţă de coajă şi se taie în felii de 1 cm grosime. Feliile se pun la fiert în apă clocotită şi sărată pentru 15 minute, la foc mic.
Se scot apoi bucăţile de țelină pe un platou şi se lasă la răcit. Se asezonează cu boiaua iute, pudra de usturoi, cimbrul şi nucşoara.
Se dau prin ou şi mălai și se prăjesc în ulei.
Sunt excelente cu piure de cartofi şi cu salata de ardei copţi. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu