sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Pomana porcului


Deşi e o activitate barbară să fugăreşti un porc cu toporul în mână ( în speranţa că românii vor accepta şi adopta asomarea lor), recunosc că ceea ce se numește "pomana porcului" e unul dintre felurile de mâncare preferate. Pe scurt, rețeta:

Ingrediente:
1 kg carne de porc mai grasă
2 cepe
5 căţei de usturoi
1 pahar cu apă
2 foi de dafin
1 linguriţă de sare gemă
1 linguriţă de boia iute
1 pahar de vin roşu
1 linguriţă de ghimbir ras


Spălaţi carnea sub jet de apă rece şi tăiaţi-o în cuburi de 3 cm lungime şi 3 cm lăţime.
Ceapa tăiată julien o amestecaţi cu carnea şi le puneţi într-un ceaun de mămăligă la foc mediu, cu un pahar de apă, să fiarbă acoperit timp de 1 oră, împreună cu cele 2 foi de dafin. Amestecaţi din când în când.
După ce ora s-a scurs adăugaţi ghimbirul, boiaua şi jumătate de pahar de vin şi micşoraţi focul.
Mai lăsaţi să fiarbă acoperit 20 de minute, amestecând din când în când.


Când timpul a expirat, puneţi si cealaltă jumătate de pahar de vin roşu, sarea şi căţeii de usturoi şi mai lăsaţi pe foc fără capac timp de15 minute, la foc mic, până se evaporă tot vinul.
Mâncați cu mămăliguţă, cârnați prăjiți, bureţi muraţi şi brânză de burduf. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF