marți, 16 noiembrie 2010

Supă cremă de dovleac


Uşor de făcut şi extraordinar de gustoasă. Dovleacul este plin de vitamine şi are calorii puţine. Am încercat diverse reţete de supe din dovleac, care mai de care mai complicată, cu ouă, cu brânză. De ce complică unii lucrurile nu stiu, dar ce ştiu e că cea mai faină reţetă de supă cremă de dovleac este şi cea mai simplă.

Ingrediente:
1kg de pulpă de dovleac curăţat de coajă
1 ceapă
50 ml de ulei extravirgin de măsline
1,5 l de apă plată sau fiartă de la robinet
1 linguriţă de sare gemă sau de mare
1 linguriţă de chimen pisat pentru ornat


Într-o oală de inox puneţi la încălzit uleiul, adăugaţi ceapa tăiată fin şi acoperiţi pentru 3 minute. Tăiaţi dovleacul în cubulețe foarte mici.Turnaţi apa peste ceapa şi adăugaţi şi bucăţile de dovleac. Acoperiţi oala şi lăsaţi la foc mediu pentru 20-30 de minute. Opriţi focul şi pasaţi supa cu blenderul de mână.


Potriviţi de sare. E senzațională cu chimen presărat pe deasupra. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF