miercuri, 3 noiembrie 2010

Tochitură din inimă de viţel


Cumpăraţi întotdeauna carnea numai de la măcelării şi magazine specializate, pentru a avea siguranţa că tot ce consumaţi este de bună calitate. Iată reţeta mea de tochitură din inimă de viţel.

Ingrediente:
500 g inimă de viţel (sau de porc)
1 lingură boia iute
jumătate de lămâie
5 căţei de usturoi
4 linguri cu muştar dulce
50 ml ulei de măsline extra virgin
1 linguriţă rasă cu sare gemă sau de mare

Inima se spală sub jet de apă rece şi i se îndepărtează grăsimea în exces. O tăiem apoi feliuţe de 1 cm grosime. Peste muşchi presărăm sare, boia, lămâia stoarsă şi cele 4 linguri de muştar. Acoperim inima şi o lăsăm la macerat pentru 30 de minute în frigider.
După ce s-a scurs timpul necesar macerării, punem într-o tigaie uleiul la încălzit, adăugăm bucăţelele de inimă şi acoperim pentru 30 de minute. Amestecăm din când în când.
Dăm capacul deoparte şi mai lăsăm pe foc fix 5 minute, timp în care amestecăm mereu ca să nu se lipească. Adăugăm usturoiul tăiat fin și stingem focul.
E delicioasă însoțită de gogonele, mujdei şi mămăliguţă. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF