joi, 6 ianuarie 2011

Frigărui din piept de curcan în crustă de alune şi curry


Daca vreţi să impresionaţi, aceasta e reţeta ideală ;) Combinaţia dintre gustul exotic al sosului de soia şi savoarea intensă a alunelor pisate cu curry va impresiona cu siguranţă invitaţii la masă.
Ingrediente:
500 g de piept de curcan tăiat cubuleţe mici * 6 căţei de usturoi * 2 ardei iuţi uscaţi * 4 linguri cu ulei de floarea soarelui * 50 g alune măcinate * 1 lingură de oţet balsamic * 1 linguriţă de miere de albine * 8 linguri de sos de soia * 4 linguri de apă plată * 3 linguri de curry


Într-o cratiţă puneţi cele 4 linguri de ulei şi căţeii de usturoi pisaţi şi prăjiţi-i până când usturoiul se rumeneşte. Adăugaţi alunele măcinate, 1 ardei iute uscat tăiat feliuţe şi pudra de curry. Lăsaţi amestecul la foc mic circa 5 minute, amestecând mereu, până când se formează o pastă.

Luaţi cratiţa de pe foc, adăugaţi linguriţa de oţet balsamic şi cea de miere şi lăsaţi compoziţia să se răcească.

Tăiaţi pieptul de curcan în cuburi pe care le frecaţi cu pasta rece de alune şi puneţi-le la marinat la frigider pentru minim 5 ore.
Înfigeţi bucăţile de carne în beţele de frigărui (câte 4 cuburi sau 5) şi frigeţi-le pe grillul încins pentru 15 minute, întorcându-le când pe o parte, când pe cealaltă.


Amestecaţi cele 8 linguri de sos de soia cu 4 linguri cu apă plată şi un ardei iute uscat, tăiat feliuţe subţiri.

Serviţi frigăruile, înmuindu-le în sosul iute de soia, alături de salată japoneză de morcov ( 4 morcovi tăiaţi fâşii lungi şi subţiri, 3 linguri de ulei de floarea soarelui, 4 linguri de oţet, 6 căţei de usturoi, jumătate linguriţă de coriandru măcinat, 1 ardei iute uscat tăiat feliuţe, 1 lingură seminţe de susan, jumătate linguriţă de sare şi jumătate linguriţă de piper negru măcinat).

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF