luni, 17 ianuarie 2011

Plăcintă "mille feuilles" de dovleac


Pline de vitamine şi extrem de savuroase, ideale pentru micile gustări dintre mese sau pentru un mic dejun parfumat, aceste plăcinţele sunt foarte uşor de făcut, iar timpul coacerii lor e relativ foarte scurt.
Ingrediente:
1 pachet foi de plăcintă ( dezgheţate) * 1,5 kg de dovleac curăţat de coajă şi ras pe răzătoarea mare * 15 picături de extract de ştevie rebaudiană sau 100 g zahăr tos sau 50 ml zahăr invertit * 3 linguri de scorţişoară * 100 ml ulei * 50 g unt * 50 ml lapte bătut


La dovleacul ras încorporaţi picăturile de extract de ştevie rebaudiană. Frecaţi untul cu laptele bătut şi cu uleiul de floarea soarelui. Împărţiţi foile de plăcintă în două şi începeţi prin a unge tava, apoi fiecare foaie cu amestecul de unt cu ulei şi lapte bătut şi presăraţi praf de scorţiţoară pe fiecare.


Când aţi trecut de jumătate din foi, puneţi dovleacul ras şi după continuaţi cu foile unse şi presărate cu scorţişoară până la ultima.

Tăiaţi-o în pătrate mari şi băgaţi-o în cuptorul încins pentru 30 de minute la foc mediu spre mare. Pudraţi cu scorţişoară şi cu zahăr pudră. Serviţi-le alături de un pahar de lapte acru. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF