luni, 17 ianuarie 2011

Cârnaţi bavarezi cu sote de legume dulci


Aveţi mulţi dovleci prin cămară şi în afară de plăcintă nu ştiţi niciun alt fel de a-l găti? Iată o reţetă inedită şi plină de savoare.
Ingrediente:
6 cârnaţi bavarezi * 1 ceapă tăiată fin * 200 g mazăre congelată * 1 kg de dovleac curăţat şi tăiat cubuleţe * 6 căţei de usturoi * 200 ml de apă * 100 ml sos de soia * 1 linguriţă de piper negru măcinat * 50 ml ulei extra virgin de măsline

Puneţi într-o cratiţă cu fundul gros uleiul şi cârnaţii bavarezi. Lăsaţi-i la rumenit pentru 5 minute la foc mediu pe o parte şi la fel şi pe cealaltă parte.


Scoateţi-i pe o farfurie. Peste ulei adăugaţi ceapa, dovleacul cuburi, mazărea, usturoiul tăiat feliuţe şi 200 ml de apă.


Acoperiţi oala pentru 30 de minute, amestecând din când în când. La final adăugaţi 100 ml de sos de soia, cârnaţii bavarezi şi liguriţa de piper negru măcinat pentru încă 2 minute pe foc. Serviţi mâncarea cu gogonele acre. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF