vineri, 28 ianuarie 2011

Pizza cu roşii uscate, telemea de vacă şi spanac proaspăt


Adoraţi pizza şi vreţi să încercaţi noi combinaţii reuşite? Iată o variantă super pe care o veţi uita cu greu sau, mai bine zis, pe care o să v-o reamintiţi cu drag.
Ingrediente: ( pentru 2 pizza)
250 g făină neagră * 150 ml apă plată călduţă * 20 g drojdie proaspătă * 20 ml ulei extra virgin de măsline * 50 g de roşii uscate şi conservate în ulei * 50 g ghebe sau champignons stoarse * 12 frunze de spanac fără codiţă * 200 g telemea care se topeşte * 50 ml ketchup de roşii * 1 ardei iute tăiat feliuţe * 1 ceapă mică tăiată rondele subţiri * 1 linguriţă cu oregano uscat

Faceţi un aluat moale din făină, drojdie, apă şi un praf de sare gemă. Lăsaţi-l la crescut pentru 15 minute la loc călduţ. Încingeţi cuptorul la maxim. Folosiţi o tavă rotundă de pizza sau o tigaie fără mâner pe fundul căreia presăraţi mălai. Împărţiţi aluatul în 2 părţi egale. Turnaţi 10 ml de ulei de măsline pe planşeta de lucru şi puneţi prima parte din aluat. Daţi-i formă rotundă cu ajutorul degetelor. Puneţi aluatul în tavă.


Turnaţi 25 de ml de ketchup peste blatul de pizza. Ajutaţi-vă de o linguriţă ca să-l distribuiţi uniform pe toată suprafţa blatului.



Începeţi să împrăştiaţi ingredientele astfel: 25 g de roşii uscate, 25 g de ghebe stoarse, 6 frunze de spanac, jumătate din feliuţele de ardei iute, jumătate din ceapa tăiată rondele, 100 g de telemea tăiată felii subţiri şi jumătate de linguriţă de oregano presărat pe deasupra pizzei.


Coaceţi la foc maxim, la mijlocul cuptorului, pentru 10-15 minute(în funcţie de cât de crocantă sau nu doriţi să iasă pizza). Cu următoarea procedaţi identic.Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF