joi, 6 ianuarie 2011

Pulpe de pui marinate în zeamă de portocale


Dacă vă este poftă de o friptură gustoasă şi exotică, iată reţeta:
Ingrediente:
6 pulpe mici ( sunt mai delicioase şi carnea este mai slabă) * 3 portocale * jumătate de linguriţă rozmarin uscat sau proaspăt * 1 linguriţă de pulbere de cuişoare * 6 căţei usturoi * 3 linguri de ulei extra virgin de măsline * 1 ardei iute uscat * jumătate linguriţă de chimen măcinat * jumătate linguriţă de coriandru măcinat * un praf de scorţişoară * jumătate linguriţă de piper negru măcinat * 1 linguriţă de sare grunjoasă sau gemă


Spălaţi pulpele şi crestaţi-le cu cuţitul până la os în două, trei locuri. Frecaţi-le bine cu sare. Spălaţi portocalele şi tăiaţi-le în felii pe care le stoarceţi deasupra pulpelor (lăsaţi şi cojile de portocale la marinată). Adăugaţi căţeii de usturoi pisaţi, ardeiul iute uscat tăiat feliuţe, chimenul, coriandrul, cuişoarele, uleiul, rozmarinul, scorţişoara şi piperul. Frământaţi pentru 3 minute pulpele cu mixul de condimente şi lăsaţi-le la marinat pentru minim 10 ore la frigider, acoperite cu folie de plastic.


Frigeţi-le pe grillul încins pentru 10 minute pe o parte şi 7 pe cealaltă. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF