vineri, 28 ianuarie 2011

Pui pe sticlă



I se spune onorific "Pui pe sticlă", dar credeţi-mă pe cuvânt că stă mai bine pe un borcan de 400 ml pe jumătate umplut cu apă. Nu-i schimbăm denumirea, ca să nu fim prea "mofturoşi" în gândire.
Ingrediente:
1 pui de 1,3 kg * 1 lămâie * 2 linguri de muştar * 100 ml miere de albine * 1 lingură de boia iute * 2 linguri cu oregano uscat * 1 linguriţă de sare gemă sau de mare * jumătate linguriţă rasă de rozmarin uscat sau proaspăt

Când vă hotărâţi să faceţi această reţetă, e bine ca puiul să stea cel puţin o noapte la marinat înainte de coacere. Adică: pârliţi bine puiul, spălaţi-l sub jet de apă rece şi săraţi-l în special pe lângă oase.
Radeţi coaja de la o lămâie şi distribuţi-o uniform pe pui atât pe exterior, cât şi în interiorul acestuia.



Tăiaţi lămâia în feliuţe subţiri şi stoarceţi-le peste carne. Feliuţele le introduceţi apoi în pui şi le lăsaţi acolo până a-2-a zi când puiul e gata pentru a fi gătit. Presăraţi pe pui şi oregano, rozmarinul şi boiaua iute. La final, amestecaţi muştarul cu mierea şi frecaţi bine puiul cu acestea.


Acoperiţi ligheanul cu folie de plastic şi lăsaţi la marinat până a-2-a zi când scoateţi feliile de lămâie din pui şi îl înfigeţi într-un borcan de 400 ml în care aţi pus 150 ml de apă. Coaceţi puiul în tava de cuptor în care aţi turnat o cană de apă pentru 1h la foc mediu spre mare.


Serviţi cu sos de curry ( 10 g unt topit amestecat cu 2 linguriţe cu pudră de curry, un praf de sare şi 100 ml de iaurt) şi cu mujdei de usturoi. Poftă bună!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Puiul asta sta pe tron?

Print Friendly and PDF