miercuri, 11 ianuarie 2012

Shaorma vegetariană


Hai să încercăm și alte variante mai sănătoase ale acestui prânz delicios, înlocuind carnea cu soia, clasicul kethup cu unul făcut în casă(sau și mai bine cu roșii proaspete), maioneza cumpărată cu una făcută cu ulei de floarea soarelui presat la rece(poți înlocui și ouăle cu făină de soia- rețeta pe acest blog) și cartofii prăjiți cu unii copți în cuptor pe hârtie de copt și unși doar cu ulei.

Ingrediente(4 shaorme):
4 lipii mici cu tărâțe * 2 castraveți murați * 4 șnițele din soia (rețeta pe acest blog)* 2-3 cartofi rumeniți în cuptor * 4 linguri de maioneză * 200 g de varză tăiată fideluță * 1 roșie * 4 căței de usturoi * 1 ceapă mică * 4 linguri de kechup făcut în casă * 1 linguriță rasă de piper negru





Taie șnițelele, castraveții, ceapa și roșiile în feliuțe subțiri.Taie cartofii ca pentru prăjit, unge-i cu o lingură de ulei, un praf de sare, jumătate linguriță de rozmarin uscat și coace-i în cuptorul încins, până când se rumenesc frumos.


Începe să împarți frățește toate ingredientele pe cele 4 lipii, astfel: feliuțe de șnițel din soia, praf de piper, Ketchup, feliuțe de castraveți murați, cartofi copți, felii de roșii, ceapă și maioneză cu usturoi pisat și varză tăiată fideluță (frecată cu un praf de sare). Rulează-le și împachetează-le în folie de aluminiu până la jumătate.


Servește-le imediat cu extra piper, extra cartofi copți și ketchup delicios. Poftă bună!


Notă: Ca și gust sunt identice cu cele cu carne.

2 comentarii:

Jurnal de Giulesti spunea...

Esi o maestra! Te felicit inca o data!!!

Raa spunea...

Multumesc frumos! Un An Nou plin de impliniri! La multi ani!

Print Friendly and PDF