Ideală pentru orice oră, dar în special pentru cele ale dimineţii, această salată plină de vitamine ne asigură energie maximă până la prânz. Iată reţeta mea de salată à la russe.
joi, 28 octombrie 2010
miercuri, 27 octombrie 2010
Biscuiţi digestivi cu mere şi fructe uscate
Îmi plac foarte mult biscuitii făcuţi în casă, pentru că poţi să pui în ei exact ce îţi place ţie mai mult. Iubeşti nuca de cocos, ai liber să pui câtă vrei...îţi plac stafidele, nu te sfii, pune tot pachetul. Adică ai posibilitatea să-ţi creezi biscuiţii perfecţi pentru cafeluţa de dimineaţă. Iată preferaţii mei:
Raţă cu legume
marți, 26 octombrie 2010
luni, 25 octombrie 2010
Chifteluţe din peşte şi legume
Ficat de porc cu ciupercuţe la tigaie
Pe lângă faptul că îmi plac foarte mult, aleg să mănânc ciuperci o dată pe săptămână pentru că reprezintă o sursă importantă de seleniu, iar ficatul este un aliment "anti-anemie" datorită conţinutului său ridicat în fier. Combinaţia dintre cele două este extraordinară şi nici nu are un aport caloric însemnat sau generator de "colăcei" inestetici - fetele ştiu ;) În plus, se face foarte uşor, nu ai nevoie de cine ştie ce talent într-ale bucătăriei ca să impresionezi o gaşcă de prieteni sau un iubit gurmand ;)
vineri, 22 octombrie 2010
Varză călită cu mere şi şunculiţă
Am mâncat de curând varză roşie călită cu mere. Mi s-a părut excepţională, aşa că am decis să încerc reţeta cu varză albă. Şi nu am greşit deloc, fiindcă merele au parfumat suav mâncarea şi i-au dat un gust demenţial. Aşa că, pentru o mâncare de varză delicioasă, adăugaţi cu încredere de fiecare dată mere rase.
joi, 21 octombrie 2010
Vegeta home made
De ceva timp îmi prepar singură concentratul de legume uscate pentru mâncăruri, vegeta mea personală făcută în casă. Motivul cred că-l bănuiţi: zero conservanţi nocivi pentru sănătate. Singurul conservant, natural, fiind sarea, pe care o dozez după gust. Fără glutamat de sodiu, fără potenţiatori de aromă, fără E-uri.
Telemea marinată
vineri, 15 octombrie 2010
Paste integrale dichisite cu ciuperci şi ardei
Astăzi este clar ziua ciupercilor. Numai că aici nu ciupercile sunt starurile, ci ardeiul. Senzaţionalul ardei gras. Crede-mă pe cuvânt sau ... încearcă :)
miercuri, 13 octombrie 2010
Supă de ceapă
Supa de ceapă e un remediu împotriva oboselii şi a primelor simptome de răceala. Unde mai pui că are un gust senzaţional, spre deosebire de ceaiul de ceapă al cărui gust nu mi-l amintesc cu plăcere, dar pe care trebuia să-l beau în copilărie ori de câte ori răceam. Neplăcut, dar eficient. Noroc că am descoperit minunăţia asta franţuzească, pe care o fac ori de câte ori mi se face dor de Paris.
Nu e deloc costisitoare şi se face repede şi uşor.
Nu e deloc costisitoare şi se face repede şi uşor.
Pilaf cu măsline negre
Italienii îi zic risotto. Românii îl numesc pilaf. Indiferent de nume, e un fel de mâncare foarte gustos şi uşor de făcut. În plus, măslinele negre sunt bune în prevenţia cancerului şi a diabetului, iar fibrele alimentare din orez accelerează tranzitul intestinal şi absorb substanţele toxice. Aşa că, de câteva ori pe lună ar trebui să le consumăm.
marți, 12 octombrie 2010
Mazăre cu kaizer
Plăcintă cu urdă
Orez cu fructe de mare
La prima vedere pare o mare fudulie, dar după ce veţi fi făcut totalul preţurilor, veţi observa că lucrurile nu stau chiar aşa. Eu obişnuiesc sa-mi cumpar câte o pungă de 1 kg de fructe de mare pe lună, din care gătesc de 2 ori şi vă garantez ca iese mâncare pe săturate pentru 4 persoane de fiecare dată.
luni, 11 octombrie 2010
Macrou pe grill
Îmi place foarte mult peştele, însă macroul, deşi foarte sănătos şi nutritiv, are un miros foarte puternic. Tocmai din acest motiv multă lume îl ocoleşte, neţinând cont de cantitatea considerabilă de omega-3 pe care o conţine. Iată cum pregătesc eu un macrou delicios, fără să umplu toata casa de miros:
vineri, 8 octombrie 2010
Pate din soia
După ce ai preparat laptele, nu arunca resturile de soia rămase pentru că sunt bogate în nutrienţi. Mai bine faci ca mine: un delicios pate.
Lapte de soia
În general, orice e preparat în casă este mai gustos, dar şi mai sănătos decât un produs din comerţ. Regula asta se aplică şi în cazul laptelui de soia preparat acasă. Am încercat şi afirm fără nicio reţinere: este mult mai gustos şi, fără aditivi alimentari, sănătos. Unde mai pui că din 200 de grame de soia obţii 2 litri de lapte de soia plus o farfurie cu chifteluţe, sau un castron generos de pate de soia, sau poate înlocui cu succes carnea în aluatul de sărmăluţe. Cum e posibil? Iată:
joi, 7 octombrie 2010
Prosciutto crudo
luni, 4 octombrie 2010
Gogoşi din dovlecei
vineri, 1 octombrie 2010
Cod cu ghimbir
Ieri am cumpărat cod. Nu stiam exact cum îl voi găti, dar astăzi, văzând ghimbirul pe care îl aveam deja în frigider, am ştiut că va ieşi ceva senzaţional.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)