Ideală pentru orice oră, dar în special pentru cele ale dimineţii, această salată plină de vitamine ne asigură energie maximă până la prânz. Iată reţeta mea de salată à la russe.
Îmi plac foarte mult biscuitii făcuţi în casă, pentru că poţi să pui în ei exact ce îţi place ţie mai mult. Iubeşti nuca de cocos, ai liber să pui câtă vrei...îţi plac stafidele, nu te sfii, pune tot pachetul. Adică ai posibilitatea să-ţi creezi biscuiţii perfecţi pentru cafeluţa de dimineaţă. Iată preferaţii mei:
Carnea de raţă este deosebit de gustoasă, asemănătoare celei de vânat. Din acest motiv, are nevoie de un tratament mai special decât alte înaripate, adică e musai să îi pui şi o portocală când o găteşti, dacă vrei să îi desluseşti exact gustul.
Super delicioase şi uşoare, aceste chifteluţe sunt pline de vitamine şi de omega-3. Se potrivesc la orice garnitură de legume, dar merg la fel de bine mâncate ca aperitiv, cu hrean sau muştar cu hrean.
Pe lângă faptul că îmi plac foarte mult, aleg să mănânc ciuperci o dată pe săptămână pentru că reprezintă o sursă importantă de seleniu, iar ficatul este un aliment "anti-anemie" datorită conţinutului său ridicat în fier. Combinaţia dintre cele două este extraordinară şi nici nu are un aport caloric însemnat sau generator de "colăcei" inestetici - fetele ştiu ;) În plus, se face foarte uşor, nu ai nevoie de cine ştie ce talent într-ale bucătăriei ca să impresionezi o gaşcă de prieteni sau un iubit gurmand ;)
Am mâncat de curând varză roşie călită cu mere. Mi s-a părut excepţională, aşa că am decis să încerc reţeta cu varză albă. Şi nu am greşit deloc, fiindcă merele au parfumat suav mâncarea şi i-au dat un gust demenţial. Aşa că, pentru o mâncare de varză delicioasă, adăugaţi cu încredere de fiecare dată mere rase.
De ceva timp îmi prepar singură concentratul de legume uscate pentru mâncăruri, vegeta mea personală făcută în casă. Motivul cred că-l bănuiţi: zero conservanţi nocivi pentru sănătate. Singurul conservant, natural, fiind sarea, pe care o dozez după gust. Fără glutamat de sodiu, fără potenţiatori de aromă, fără E-uri.
Îmi place la nebunie brânza, fie însoţită de struguri şi nuci, alături de un pahar de vin roşu, fie marinată cu diverse mirodenii. Nu ştii ce gust are brânza marinată? Ar fi cazul să afli ;)
Astăzi este clar ziua ciupercilor. Numai că aici nu ciupercile sunt starurile, ci ardeiul. Senzaţionalul ardei gras. Crede-mă pe cuvânt sau ... încearcă :)
Supa de ceapă e un remediu împotriva oboselii şi a primelor simptome de răceala. Unde mai pui că are un gust senzaţional, spre deosebire de ceaiul de ceapă al cărui gust nu mi-l amintesc cu plăcere, dar pe care trebuia să-l beau în copilărie ori de câte ori răceam. Neplăcut, dar eficient. Noroc că am descoperit minunăţia asta franţuzească, pe care o fac ori de câte ori mi se face dor de Paris.
Nu e deloc costisitoare şi se face repede şi uşor.
Italienii îi zic risotto. Românii îl numesc pilaf. Indiferent de nume, e un fel de mâncare foarte gustos şi uşor de făcut. În plus, măslinele negre sunt bune în prevenţia cancerului şi a diabetului, iar fibrele alimentare din orez accelerează tranzitul intestinal şi absorb substanţele toxice. Aşa că, de câteva ori pe lună ar trebui să le consumăm.
Mazărea dulce, congelată sau proaspătă, conţine fibre şi vitamine şi se combină foarte bine cu afumătura. Vă propun o reţetă gustoasă, hrănitoare şi ... foarte arătoasă.
Aleg de foarte multe ori urda în locul altui tip de brânză pentru că este cea mai dietetică, conţine proteine de calitate şi săruri minerale. Aşa că pentru plăcinta pe care am făcut-o am ales tot urda. E perfectă pentru micul dejun, alături de un pahar de lapte acru.
La prima vedere pare o mare fudulie, dar după ce veţi fi făcut totalul preţurilor, veţi observa că lucrurile nu stau chiar aşa. Eu obişnuiesc sa-mi cumpar câte o pungă de 1 kg de fructe de mare pe lună, din care gătesc de 2 ori şi vă garantez ca iese mâncare pe săturate pentru 4 persoane de fiecare dată.
Îmi place foarte mult peştele, însă macroul, deşi foarte sănătos şi nutritiv, are un miros foarte puternic. Tocmai din acest motiv multă lume îl ocoleşte, neţinând cont de cantitatea considerabilă de omega-3 pe care o conţine. Iată cum pregătesc eu un macrou delicios, fără să umplu toata casa de miros:
În general, orice e preparat în casă este mai gustos, dar şi mai sănătos decât un produs din comerţ. Regula asta se aplică şi în cazul laptelui de soia preparat acasă. Am încercat şi afirm fără nicio reţinere: este mult mai gustos şi, fără aditivi alimentari, sănătos. Unde mai pui că din 200 de grame de soia obţii 2 litri de lapte de soia plus o farfurie cu chifteluţe, sau un castron generos de pate de soia, sau poate înlocui cu succes carnea în aluatul de sărmăluţe. Cum e posibil? Iată:
Pare imposibil de realizat acasă, dar vă garantez că nu e nicio şmecherie la mijloc. În realizarea acestui preparat de lux aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
Duminica obişnuiesc să fac ceva dulce. În copilărie, mama facea acelaşi lucru pentru mine şi sora mea. Pentru mine făcutul de gogoşi e un ritual, o reîntoarcere la copilărie.
Buzunărelele dulci sunt de fapt nişte langoşi, super pufoase şi delicioase.
Ieri am cumpărat cod. Nu stiam exact cum îl voi găti, dar astăzi, văzând ghimbirul pe care îl aveam deja în frigider, am ştiut că va ieşi ceva senzaţional.
Dacă sunteţi vegetarieni sau tineţi post, sau pur şi simplu vreţi să mâncaţi sănătos, trebuie să încercaţi neapărat sărmăluţele din legume. Sunt extraordinar de gustoase, hrănitoare şi uşor digerabile.
Pentru umplerea unei oale medii, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: