luni, 4 octombrie 2010

Gogoşi din dovlecei


Vrei ceva bun, dulce, ieftin şi care se prepară rapid? Pentru 10 gogoşele pufoase ai nevoie de următoarele ingrediente:

1 dovlecel mic
50 g de zahăr
1 ou
1 pliculeţ de zahăr vanilinat
1 linguriţă rasă de praf de copt
200 g de faină albă
200 ml de ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Razi dovlecelul pe răzătoarea mică şi îl storci foarte bine. Dovlecelul stors îl amesteci cu un ou, zahărul, praful de copt nestins şi toată făina. Aluatul rezultat trebuie să aibă o consistenţă moale, lipicioasă.
Pui uleiul la încins într-o tigaie şi începi să torni cu lingura gogoşelele. Agiţi tigaia cât să vezi că uleiul trece peste gogoşi şi se umflă. Le întorci rapid şi le mai laşi 1 minut şi pe partea cealaltă. Poftă bună!

Un comentariu:

Calimanta spunea...

Le-am preparat si eu, o bunatate si nu-s scumpe.

Print Friendly and PDF