Ingrediente:
1 kg miez de dovleac fiert * 6 ouă * 10 linguri de zahăr brun * 5 linguriţe cu praf de scorţişoară * 4 pliculeţe de zahăr vanilinat * 1 linguriţă rasă de nucşoară * 400 ml de lapte dulce * 30 g de unt * un praf de sare * hârtie de copt
Zdrobeşte pulpa de dovleac fiartă cu o furculiţă, până când se face piure. Incorporează-i gălbenuşurile, zahărul, laptele, zahărul vanilinat, nucşoara şi scorţişoara. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi amestecă-le de de jos în sus cu dovleacul.
Îmbracă o formă rotundă cu hârtie de copt şi unge-o cu unt. Toarnă compoziţia şi bag-o în cuptorul încins pentru 1h la foc mediu spre mare.
Se serveşte caldă sau încălzită la cuptorul cu microunde. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu