vineri, 13 mai 2011

Ştiucă caramelizată cu lămâie şi portocale



De obicei, peştele de râu îl condimentez doar cu portocale, lămâi şi ghimbir proaspăt, fără alte condimente, deoarece rozmarinul şi usturoiul accentuează gustul de mâl sau de baltă.



Ingrediente: (pt. 3 persoane)
1 ştiucă de 1 kg * 1 linguriţă de zahăr brun * 1 portocală * 1 lămâie * 1 linguriţă sare grunjoasă * un praf de sare * 50 ml ulei extra virgin de măsline * hârtie de copt * 2 cm de ghimbir ras

                                               
Spală peştele sub jet de apă rece şi taie-l în bucăţi de 5 cm. Asezoneză-le cu sare, praful de piper, zahărul brun, ghimbirul ras, coaja rasă de lămâie şi portocală şi zeama lor. Lasă-le la macerat la frigider pentru 1h.


Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt şi unge-o cu uleiul de măsline. Aşază bucăţile de peşte şi coace-le la foc mediu spre maxim timp de 30 de minute, până când se caramelizează frumos. Serveşte peştele cu salată verde cu oţet de mere. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF