Ingrediente: (pt. 3 persoane)
1 ştiucă de 1 kg * 1 linguriţă de zahăr brun * 1 portocală * 1 lămâie * 1 linguriţă sare grunjoasă * un praf de sare * 50 ml ulei extra virgin de măsline * hârtie de copt * 2 cm de ghimbir ras
Spală peştele sub jet de apă rece şi taie-l în bucăţi de 5 cm. Asezoneză-le cu sare, praful de piper, zahărul brun, ghimbirul ras, coaja rasă de lămâie şi portocală şi zeama lor. Lasă-le la macerat la frigider pentru 1h.
Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt şi unge-o cu uleiul de măsline. Aşază bucăţile de peşte şi coace-le la foc mediu spre maxim timp de 30 de minute, până când se caramelizează frumos. Serveşte peştele cu salată verde cu oţet de mere. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu