Ingrediente:
1,5 kg de cartofi noi mici * 2 fire de ceapă verde * 2 fire de usturoi verde * 1 legătură de mărar * 1 lingură de sare grunjoasă * 6 linguri de untură de rață * hârtie de copt
Înlătură pielița cartofilor și pământul cu un burete nou de vase. Dacă sunt mici, lasă-i întregi, iar dacă sunt mai mari, taie-i în două bucăți sau în patru.
Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt, pe care o ungi cu untura de rață. Asezonează cartofii cu mărarul tăiat fin, ceapa și usturoiul tăiate în bastonașe de 2-3 cm și sarea grunjoasă. Răstoarnă-i în tavă și amestecă-i până când se îmbracă într-un strat de untură pe toată suprafața lor.Coace-i în cuptorul încins pentru 1h la foc mediu spre mare, în partea de mijloc a cuptorului. Întoarce-i de 2 ori, ca să se rumenească uniform pe toate părțile.
Servește-i cu mujdei cu iaurt, castravete proaspăt, ulei de măsline și zeamă de lămâie și cu nelipsitul muștar clasic. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu