joi, 5 mai 2011

Tocană din friptură de miel


Inspiraţia de bază, pentru acest preparat deosebit de gustos, a fost Cartea Regală de bucate a principesei Margareta. Deşi nu am folosit ingredientele întocmai, îţi garantez că rezultatul este de poveste.


Ingrediente:
500 g de friptură de miel * 3 morcovi * 2 păstârnaci * 2 cepe * 2 foi de dafin * 3 pahare cu vin roşu * 5 căţei de usturoi * 100 ml ulei de floarea soarelui * 1 lingură de rozmarin uscat * sare grunjoasă * piper



Taie friptura de miel în bucăţele mici şi pune-o pe o farfurie. Pune morcovii şi păstârnacul la călit în ulei, într-o tigaie cu fundul gros, după ce i-ai tăiat în bastonaşe subţiri de 3-4 cm. Adaugă şi ceapa tăiată mai mare şi prăjeşte-le în tigaie până când se rumenesc uşor.


Adaugă carnea, usturoiul pisat, rozmarinul, frunzele de dafin, bucăţile de carne şi cele 3 pahare de vin şi las-o la foc mic până când se evaporă tot lichidul ( aproximativ 1h). Potriveşte de sare şi piper şi serveşte-o cu mămăligă şi gogonele. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF