Ingrediente:
30 inflorescențe de soc * 8 l de apă plată * 1 lămâie * 2 cm de ghimbir * 6 fire de mentă proaspătă * 10 g de drojdie * 10 linguri de zahăr brun * 6 lingurițe de extract de ștevie rebaudiană * 2 borcane de sticlă de 5-7 litri fiecare
Spală florile de praf, scufundându-le rapid într-un lighean cu apă. Pune în primul borcan 15 flori de soc, 1 cm de ghimbir ras pe răzătoarea mică, jumătate de lămâie tăiată în felii foarte subțiri, 3 fire de mentă, 5 linguri de zahăr, 5 g de drojdie proaspătă dizolvată în 3 linguri de apă, 3 lingurițe de extract de ștevie rebaudiană și 4 l de apă plată. Procedezi identic și cu cel de-al 2 lea borcan.
Așază borcanele într-un loc însorit pentru 2-3 zile.
Trage socata în sticle și depoziteaz-o în frigider. Ea continuă să fiarbă chiar și la rece.
Servește-o cu felii de lămâie și cuburi de gheață. Mult succes!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu