duminică, 8 mai 2011

Friptură fragedă din pulpă de curcan


Carnea de curcan nu are colesterol, în schimb este bogată în triptofan care joacă un rol important în prevenirea depresiilor și a insomniilor. Marinată câteva zile şi apoi gătită, ţine mai multe zile la frigider, fără să-şi altereze gustul.

Ingrediente:
1 pulpă mare de curcan * 1 legătură usturoi verde * 5 pahare de vin roşu * 6 linguri de oţet balsamic * 3 linguri de sos de soia * 1 lingură de sare grunjoasă * 1 lingură de zahăr brun din trestie de zahăr * 3 linguri de boia iute * 1 lingură de busuioc uscat * 1 linguriţă de rozmarin uscat



Curăţă pulpa de piele şi grăsime. Dezoseaz-o şi împarte-o în 3 fleici aproximativ egale ( una reprezentând copanul, iar celelalte doua din pulpa superioară).


Crestează-le şi împănează-le cu usturoiul tocat fin la robot, boiaua iute, zahărul, sarea grunjoasă, busuiocul, sosul de soia şi oţetul balsamic. Masează fleicile cam 5 minute şi după scufundă-le în vinul roşu pe care l-ai turnat într-o carserolă. Acoper-o şi uit-o la frigider pentru fix 3 zile.


Îmbracă wok-ul în folie de aluminiu pe interior şi pune în interiorul acestuia rumeguş de lemn.


Foloseşte-te de gratarul de aragaz cu apă pe care pui bucăţile de carne ( în mijloc completezi cercul gol cu beţe de frigărui) şi de capacul acestuia.

       

Coace friptura la foc maxim pentru 2 h, întorcând-o din când în când. Macină rozmarinul în râşniţa de cafea şi presară-l peste bucăţile de friptură.


Este delicioasă în sandvişuri, cu muştar şi murături. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF