Ingrediente:
1 kg trunchi de merluciu * 7 fire proaspete de mentă * jumătate de lămâie * 1 linguriţă rasă de anason pisat * 1 linguriţă de rozmarin * 1 lingură de sare grunjoasă * 2 iaurturi de 140 ml * 7 căţei de usturoi * 7 linguri de ulei extra virgin de măsline * hârtie de copt
Curăţă peştii de solzi şi înotătoare, spală-i sub jet de apă rece şi taie-i în bucăţi de 5 cm fiecare. Asezonează-i cu sare, anason, rozmarin, coaja rasă a jumătăţii de lămâie şi sucul acesteia. Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt şi unge-o cu 4 linguri de ulei de măsline. Aşază bucăţile pe ea şi coacele la foc mediu spre maxim timp de 30 de minute, în partea cea mai de sus a cuptorului.
Bagă în blender frunzele de mentă, căţeii de usturoi, un praf de sare, 3 linguri de ulei şi cele 2 iaurturi şi mixează-le pentru 2 minute la intensitate maximă.
Scoate peştii din cuptor şi serveşte-i cu sos de iaurt şi mămăliguţă. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu