Ingrediente:
1 kg de champignons * 1 lămâie * 2-3 cepe medii * 5 căței de usturoi * 150 ml de ulei de măsline extra virgin * 1 ardei kapia roșu * 1 ardei iute * 1 linguriță rasă de sare grunjoasă * 1 legătură de mărar * 1 legătură de pătrunjel
Spală energic ciupercile, sub jet de apă rece. Taie-le în 4 sau 6 bucăți pe fiecare, în funcție de mărime.
Pune uleiul la încins, într-o cratiță de inox. Adaugă ceapa, ardeii tăiați fin și călește-le pentru 3 minute la foc mediu. Pune ciupercile, zeama de lămâie, un praf de sare și fierbe-le acoperit (amestecând din când în când), până când scade toată apa.
Când apa s-a evaporat complet, adaugă-le mărarul și pătrunjelul tocate mărunt. Pune usturoiul pisat peste ciuperci, potrivește-le de sare și stinge focul.
Servește-le alături de orez cu legume și salată de roșii cherry. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu