Ingrediente:
7 cepe lunguiețe * 4 linguri de oțet balsamic * 2 lingurițe de rozmarin uscat * 1 linguriță de sare grunjoasă * 1 linguriță de piper negru * 150 g de făină de năut * 200 ml de ulei de măsline * hîrtie de copt
Curăță ceapa și taie-o în rondele groase de 1,5 cm. Așază-le pe un platou, cât mai răsfirate. Presară-le cu sare, piper, rozmarin și oțet balsamic. Rotește-le cel puțin o dată, pentru ca aromele să se impregneze pe toate suprafețele ei.
Îmbracă o tavă de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline.
Tăvălește fiecare bucată de ceapă prin făina de năut.
Coace-le în cuptorul încins pentru 30 de minute pe o parte și 10 pe cealaltă, la foc maxim.
Servește-le calde sau reci, ca fel principal sau ca aperitiv la piure și salată verde. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu