vineri, 16 septembrie 2011

Rondele de ceapă pane, cu oțet balsamic și făină de năut




Iată un preparat delicios, care poate înlocui cu succes orice feliuță de șuncă presată sau salam din sandvișurile tale.

Ingrediente:
7 cepe lunguiețe * 4 linguri de oțet balsamic * 2 lingurițe de rozmarin uscat * 1 linguriță de sare grunjoasă * 1 linguriță de piper negru * 150 g de făină de năut * 200 ml de ulei de măsline * hîrtie de copt


Curăță ceapa și taie-o în rondele groase de 1,5 cm. Așază-le pe un platou, cât mai răsfirate. Presară-le cu sare, piper, rozmarin și oțet balsamic. Rotește-le cel puțin o dată, pentru ca aromele să se impregneze pe toate suprafețele ei.


Îmbracă o tavă de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline.
Tăvălește fiecare bucată de ceapă prin făina de năut.


Coace-le în cuptorul încins pentru 30 de minute pe o parte și 10 pe cealaltă, la foc maxim.


Servește-le calde sau reci, ca fel principal sau ca aperitiv la piure și salată verde. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF