Ingrediente:
1 kg de cartofi albi * 200 g de roșii cherry * 6 ouă fierte * 3 cepe roșii * 300 ml ulei de măsline extra virgin * 100 ml de oțet din vin * 100 g de măsline negre * 5 linguri de muștar clasic * 1 ardei iute roșu * 1 legătură de pătrunjel proaspăt * 1 lingură rasă de sare grunjoasă
Spală energic cartofii sub jet de apă rece și pune-i la fiert într-un ceaun de mămăliguță. Fierbe-i acoperiți pentru 40 de minute, la foc mediu. Scoate-i pe o farfurie și lasă-i să se răcească bine.
Taie ceapa julien, cât mai subțite posibil și freac-o cu un praf de sare. Adaugă-i cartofii curățați și tăiați în cuburi, roșioarele, măslinele, pătrunjelul tocat, ardeiul iute tocat fin și ouăle tăiate feliuțe.
Toarnă uleiul de măsline peste legume, oțetul, muștarul și potrivește salata de sare.
Pune-o la rece și servește-o după 30 de minute. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu