Ingrediente:
500 g de piept de curcan * 2 ouă * 1 lingură cu vârf de oregano uscat * jumătate de lămâie * 350 ml de ulei pentru prăjit * 150 g de făină albă * 250 g de fulgi de porumb * 1 linguriță de sare grunjoasă
Spală carnea cu apă rece și usuc-o cu prosoape de bucătărie. Taie-o în felii subțiri și bate-le pe fiecare cu un ciocan de bucătărie.
Asezonează-le cu sare grunjoasă,oregano, coaja rasă de lămâie și zeama acesteia. Lasă-le la marinat 30 de minute, la loc rece.
Bate ouăle cu un praf de sare. Trece fiecare șnițel prin făina albă, oul bătut și fulgii de porumb.
Frige-le în ulei fierbinte pentru 3-5 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc frumos.
Servește-le între 2 felii de pâine țărănească, coaptă pe vatră. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu